Συνταγές με ρεβύθια χονδρά

Καραμελωμένα ρεβύθια με μέλι και κανέλα

Υλικά

240γρ
3αλφα έτοιμα φυσικά! ρεβύθια χονδρά
2 κ.τ.σ.
ηλιέλαιο
1 πρέζα
αλάτι
1 κ.τ.σ.
μέλι
1/2 κ.τ.γ.
κανέλα
Μερίδες: 2

Εκτέλεση:

Προθερμάινουμε το φούρνο στους 190C.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα  ρεβυθια με το λάδι και το αλάτι, να καλυφθούν καλά. Στρώνουμε τα ρεβίθια σε λαδόκολλα σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 20′ λεπτά.

Τα ανακινούμε καλά στο ταψί να μην κολλήσουν και τα ψήνουμε άλλα 20′ λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μπολ που χρησιμοποιήσαμε με το λάδι, αναμειγνύουμε το μέλι με την κανέλα και προσθέτουμε τα ψητά ρεβύθια ανακατεύοντας να καλυφθούν καλά παντού με το μέλι.

Τα βάζουμε στη λαδόκολα και στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά ακόμη να γίνουν τραγανά.

Σερβίρουμε αφού κρυώσουν καλά.

Νόστιμες συνταγές

Όλες εδώ!
Back to 3alfa.gr