Συνταγές με ρεβύθια χονδρά

Μπιφτεκάκια από ρεβύθι, κολοκύθι και σπανάκι

Υλικά

360γρ.
3αλφα έτοιμα φυσικά! Ρεβύθια Χονδρά
1 φλ.
κολοκυθάκια τριμμένα, χωρίς υγρά
2 φλ.
baby σπανάκι
1/2 φλ.
πιπεριά (ότι χρώμα θέλετε) ψιλοκομμένη
2 κ.τ.σ.
φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.τ.σ.
ταχίνι
1 κ.τ.γ.
σος σόγιας
2 κ.τ.σ.
νερό
1/3 φλ.
νιφάδες βρώμης
1 κ.τ.γ
σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.τ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
Μερίδες: 4

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ταχίνι, σος σόγιας, σκόρδο, φρέσκο πιπέρι με το νερό, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγαλύτερο μπολ, ρίχνουμε τα ρεβύθια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο, το κρεμμυδάκι, το κολοκυθάκι, τη βρώμη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και ομογενοποιούμε καλά.

Πλάθουμε σε 4 μπιφτεκάκια.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά, για 4 με 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσούν, 2 με 4 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή σε burger.

 

Νόστιμες συνταγές

Όλες εδώ!
Back to 3alfa.gr