Συνταγές με ρεβύθια χονδρά

Μπισκότα ρεβυθιού

Υλικά

120γρ.
3αλφα έτοιμα φυσικά! ρεβύθια χονδρά
50γρ.
νιφάδες βρώμης
20γρ.
σταγόνες μαύρης σοκολάτας
4 κ.σ.
χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ.
μέλι
1 κ.σ.
baking powder
1 κ.σ.
βούτυρο
1 κ.σ.
σκόνη άγλυκου κακάο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Υπέροχα μπισκότα ρεβυθιού από τον διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη.

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε, το baking, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα ρεβύθια έτοιμα φυσικά στο πολυκοπτικό και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βρώμης μαζί με το χυμό πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε το βούτυρο  με το μέλι και προσθέτουμε στο μείγμα.

Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και πλάθουμε με τα χέρια μας 12 μεγάλα μπισκότα (διαμέτρου 6-7 εκ.) πιέζοντας καλά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 12 λεπτά.

(Συνταγή & Φωτογραφία: Μάνος Δημητρούλης Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος)

Νόστιμες συνταγές

Όλες εδώ!
Back to 3alfa.gr