Συνταγές με ρεβύθια χονδρά

Ρεβύθια με μελιτζάνες και κρεμμύδι

Υλικά

120g
3αλφα έτοιμα φυσικα! ρεβύθια χονδρά
1
μεγάλη μελιτζάνα
1 κ. σ.
θαλασσινό αλάτι
1
κρεμμύδι σε φέτες
1
μικρή πιπεριά τσίλι
1 σκελίδα
σκόρδο λιωμένο
½ κ. τ. γ.
κύμινο
½ κ. τ. γ.
κόλιανδρο
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι
ντομάτα στον τρίφτη
1 φλιτζάνι
ζωμό λαχανικών
1 κ. σ.
φρέσκο χυμό λεμονιού
Φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε μελιτζάνες φρέσκες, με ομαλό σχήμα και χωρίς να έχουν χτυπήματα, με λίγα σπόρια και το κοτσάνι ενυδατωμένο, ζωντανό.

Δεν τις ξεφλουδίζουμε, διατηρούμε την φλούδα τους για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, κόβοντας μόνο το κοτσάκι και το μικρό σκληρό σημάδι στην άλλη άκρη.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα, φροντίζοντας να είναι ισοπαχείς και τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι, αλατίζοντας κάθε στρώση με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε εκεί για ένα μισάωρο.

Μετά τις ξεβγάζουμε με νερό για να φύγει το παραπανίσιο αλάτι και τις ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Περνάμε τα κομμάτια μελιτζάνες από όλες τις πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.

Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, κύμινο και κόλιαντρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα έτοιμα φυσικά! ρεβύθια, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι να απλωθούν τα μπαχαρικά καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρεται μόνο του ή πάνω από ένα αχνιστό πιάτο ρύζι, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.

Νόστιμες συνταγές

Όλες εδώ!
Back to 3alfa.gr