Συνταγές με ρεβύθια χονδρά

Ψητά αβοκάντο με τραγανά ρεβύθια και σάλτσα ταχίνι

Υλικά

Για τα αβοκάντο
120γρ.
3αλφα έτοιμα φυσικά! ρεβύθια χονδρά
1/2 κ.γ
γλυκιά πάπρικα
2
μεγάλα μαλακά αβοκάντο
1/2 φλυτζάνι
αγγούρι σε κύβους
1/2 φλυτζάνι
ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κ. γ.
φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ
ταχίνι
1/3 φλυτζάνι
νερό
2
σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Μία σούπερ δυναμωτική επιλογή για brunch!

Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ  σε μέτρια / υψηλή θερμότητα.

Επάλειψε τα έτοιμα ρεβύθια με τo ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα και  λίγο αλάτι-πιπέρι.

Τοποθέτησε τα  ρεβύθια σε λαδόκολλα και ψήσε στο γκριλ για 10 λεπτά. Άνοιξε το φούρνο, ράντισέ ξανά τα ρεβύθια με ελαιόλαδο και ανακάτεψε τα πάει παντού. Ψήσε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Κόψε τα αβοκάντο στη μέση,  αφαίρεσε το κουκούτσι και μέρος από την ψίχα ώστε να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη τρύπα. Πασπάλισέ τα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθέτησε τα με τη σάρκα κάτω στην σχάρα και ψήσε μέχρι να δημιουργηθούν ωραίες ραβδώσεις.

Σε ένα μικρό μπολ βάλε το αγγούρι, τις ντομάτες , λίγο λάδι, αλάτι , πιπέρι και ανακάτεψε ελαφρά.

Βάλε την πάστα ταχίνι, το νερό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαζάκι, κλείστο και χτύπησε τα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και λείο.

Μοίρασε το μείγμα αγγουριού σε κάθε αβοκάντο,  με 1 κουταλιά της σούπας ρεβύθια και περίχυσε με τη σάλτσα ταχίνι.

Νόστιμες συνταγές

Όλες εδώ!
Back to 3alfa.gr