Συνταγές με φασόλια κόκκινα

Chili con carne με κόκκινα φασόλια και κιμά κοτόπουλου

Υλικά

120γρ.
3αλφα έτοιμα φυσικά! Φασόλια Κόκκινα
400γρ.
κιμά από κοτόπουλο
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κτγ
μπούκοβο
200ml
ζωμό κοτόπουλου
2
πολτοποιημένες ντομάτες
1
κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1
πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1/2
φλυτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το  κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτεις το μπούκοβο, τις πιπεριές και τις ντομάτες να πάρουν μία βράση και μετά και τον ζωμό για να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου.

Στο τέλος προσθέτεις το καλαμπόκι και τα κόκκινα φασόλια και ανακατεύεις να ενωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις.

Στο σερβίρισμα , γαρνίρεις με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και μία κουταλιά γιαούρτι.

Ταιριάζει πολύ με ένα αχνιστό ρύζι 3αλφα Basmati ή μέσα σε τορτίγια σαν βραδινό snack!

Για μία plant based εκδοχή, αντικαθιστάς τον κιμά κοτόπουλου με κιμά σόγιας.

 

Νόστιμες συνταγές

Όλες εδώ!
Back to 3alfa.gr